Hoe bedrijven in de multicloud succesvol kunnen zijn

Hoe bedrijven in de multicloud succesvol kunnen zijn

Volgens IDC en Nutanix verwachten organisaties dat over twee jaar 57 procent van hun totale investeringen in infrastructuur zal verschuiven van fysieke infrastructuur (gebouwen, zware machines, wegen, enz.) naar digitale infrastructuur (computers, systemen, software en diensten), tegenover 48 procent nu. Dit betekent een massale herschikking van de kapitaalinvesteringen en onderstreept hoe dramatisch de impact op de IT-uitgaven en de IT-transformatie zal zijn ter ondersteuning van veranderende bedrijfsdoelstellingen.

In een whitepaper gesponsord door Nutanix zoekt onderzoeksbureau IDC uit hoe de multicloud invloed heeft op bedrijven en wat de recente trends zijn op dat gebied. IDC onderzoekt niet alleen hoe organisaties overleven in de migratie naar de multicloud, maar geeft ook aan welke strategieën voor succes zorgen in die transformatie.

Enkele hoofduitkomsten zijn dat workloads in het algemeen steeds meer naar de private en public cloud verschuiven, waarbij investeringen van organisaties bij beide cloudtypen aanzienlijk zijn. Verder wordt de adoptie van de cloud steeds breder qua bedrijfstakken, wat betekent dat verschillende branches, van de industrie tot het onderwijs, naar de cloud gaan om succesvol te kunnen blijven.

De whitepaper vat verder samen welke strategieën in trek zijn in de multicloud-aanpak, in welke vakgebieden multicloud het meest tot zijn recht komt en welke complexiteit daaruit voortkomt. Om meer te lezen over de uitdagingen en voordelen van de multicloud-aanpak, kun je hieronder de whitepaper downloaden.