1 min

Wil je stappen zetten om je bedrijf weerbaarder te maken en cyberaanvallen te voorkomen, maar heb je geen idee waar te beginnen? In dat geval is praktische informatie en evaluatiecriteria voor data management-oplossingen welkom. Wij bieden in samenwerking met Cohesity een ransomware-gids over het versterken van een data security-strategie aan.

Recente cijfers tonen aan dat ransomware voorlopig een zeer dominante vorm van cybercrime blijft. Onderzoeken laten regelmatig zien dat het aantal aanvallen jaar-op-jaar stijgt. Tegelijkertijd vergroten de hackers hun opbrengsten. Soms wordt er meer dan een miljoen euro aan losgeld gevraagd. Veel organisaties blijken ook bereid om te betalen. Zonder betaling vrezen ze er langere tijd uit te liggen.

Het veiligstellen van data en daarmee het tegengaan van ransomware is crucialer dan ooit. Denk aan het tegengaan van nieuwe vormen, zoals ‘Lockers’. Deze nieuwe vormen sluiten je volledig af van systeembestanden en applicaties. Ondertussen tonen ze een aftelklok voor de betaling van het losgeld. Zonder de juiste maatregelen zal je bedrijf zich niet kunnen beschermen tegen versleuteling en diefstal van data door hackers.

Een aantal zaken zijn uiteindelijk van belang om data security en cyber resiliency te versterken. Door onderstaand formulier in te vullen, download je de ransomware-gids die het verder toelicht.