1 min

Nieuwsbrenger The New York Times heeft een applicatie voor Google Glass uitgebracht. Hoewel Google Glass officieel pas in 2014 uitgebracht zal worden, zijn er al ontwikkelaars aan de slag met de Explorer Edition van de digitale bril. Zij kunnen alvast proeven aan de software van de Amerikaanse krant.

Het publiek voor de applicatie van The New York Times zal nog erg gelimiteerd zijn, maar we kunnen in ieder geval stellen dat de Amerikaanse krant er op tijd bij is met zijn eerste app voor de digitale bril. Met de applicatie van de Times is het mogelijk om notificaties van belangrijk nieuws te krijgen, per uur updates van het belangrijkste nieuws te ontvangen en samenvattingen van artikelen voor te laten lezen.

Naast The New York Times zijn ook andere partijen reeds begonnen met de ontwikkeling van een app voor Google Glass. Bedrijven waarvan bekend is dat er gewerkt wordt aan een Glass-app zijn Evernote, Path en Twitter.

Mocht je in het bezit zijn van Google Glass en de applicatie van de krant willen uitproberen, dan is NYTimes te verkrijgen via de website van de krant.