2min

Inleiding

Sony is (nog) niet bepaald een grote speler als het om tablets gaat. Toch kan het bedrijf niet achterblijven en waagde het een poging met de Tablet S en Tablet P om enigszins te profiteren van de populariteit die tablets op het moment genieten. De grootste troef van het Japanse bedrijf is het unieke ontwerp van de tablets. De Tablet P heeft een clamshell-ontwerp en dient dus opengeklapt te worden voordat het apparaat gebruikt kan worden. Dit is vooral een voordeel wanneer de tablet onderweg wordt meegenomen en kan snel worden opgeborgen.



Sony’s Tablet P blinkt qua specificaties niet echt uit met een 1 GHz Tegra 2 processor, 1 GB Ram geheugen een schermresolutie van twee keer 1024×280 pixels en een interne opslagruimte van 4 GB. Wel is de tablet uitbreidbaar tot 32 GB met een micro SD-kaartje. De tablet draait op Google’s Android Honeycomb 3.2.

Van de prijs slaan we wel even achterover, de Sony Tablet P heeft een adviesprijs van 599 euro en zal dus zeer wel heel goed uit de verf moeten komen om te kunnen concurreren met zijn rivalen.



Sony kiest in elk geval voor een duidelijk andere strategie dan de meeste tabletfabrikanten en hier kunnen we alleen maar respect voor hebben. Sony probeert zich echt te onderscheiden op de tabletmarkt, deze Sony tablet P is daar geen uitzondering op, maar gaat het Sony ook een groot verkoopsucces opleveren?