2min

Microsoft heeft afgelopen jaar Xamarin overgenomen en hierdoor is dit product gratis geworden en dat biedt enorm veel .NET-ontwikkelaars de mogelijkheid om crossplatform apps te ontwikkelen voor onder meer Android, iOS en Windows. Tijdens de TechDays wordt hier dan ook uitgebreid aandacht aan besteedt.

Tijdens de TechDays op 4 en 5 oktober in de Amsterdam RAI zullen er in totaal acht sessies zijn die direct van toepassing zijn op Xamarin en dus ook interessant zijn voor ontwikkelaars van dit product of voor ontwikkelaars die meer willen weten over Xamarin.

Xamarin begon als een zelfstandig product, maar is inmiddels overgenomen door Microsoft omdat het simpelweg te goed was voor Microsoft om niet in huis te halen. Met Xamarin is het namelijk mogelijk om in C# native apps te ontwikkelen voor Android, iOS en Windows.  De mensen achter Xamarin zijn erin geslaagd de C#-code zo te interpreteren dat deze kan worden omgezet in een native Android, iOS of Windows-app.

Natuurlijk zal je tijdens het ontwikkelen op verschillende punten rekening moeten houden met specifieke eisen van elk platform, ook zijn er verschillende API’s die soms betrekking hebben op alle platformen en soms op een enkel platform.

Tijdens de acht sessies die tijdens de TechDays zijn gepland kan je veel kennis op doen over Xamarin, hoe het werkt en hoe jij het kan toepassen in je organisatie.

De acht sessies bestaan uit:

  • Building Enterprise apps with Xamarin;
  • Continuous integration and delivery with Xamarin and VSTS;
  • Creating a real-world cross-platform Xamarin app using MVVM;
  • Crossplatform beveiligingsstrategieën voor apps met Xamarin;
  • Go Mobile with C#, Visual Studio and Xamarin;
  • Forms: Native iOS, Android and Windows Phone apps from ONE C# codebase;
  • Xamarin Test Cloud: from zero to hero in automated UI testing;
  • Enabling DevOps Practices for Mobile Apps with Visual Studio Team Services, Xamarin and HockeyApp;

Voor meer informatie rondom de TechDays en de sessies over Xamarin kan je terecht op de TechDays-website. Als je besluit naar het evenement te komen, kom dan ook vooral even langs op het Techzine-paviljoen. Techzine is mediapartner van de TechDays.