2min

Tags in dit artikel

, , ,

Beste Bezoekers en Leden,

Zo heb je een jaar geen storing en draait alles perfect en zo heb je 2 storingen in 1 week tijd. Ik zag zojuist al weer iemand roepen "Ja is weer down.. gebeurd de laatste tijd vrij vaak bij techzine". Even voor de duidelijkheid 2x in een jaar tijd is niet vaak, hooguit 2x teveel ;)

Ok wat is er precies aan het handje. De CPU van de frontpage server die wordt te warm. Waarschijnlijk is de CPU fan kapot. Deze moet dus worden vervangen.

Waarom is het forum dan down?
De engineer die vanmorgen is wezen kijken heeft naar de verkeerde bak gekeken en in plaats van naar de frontpage server naar de forum server staan kijken. Echter heeft hij deze niet goed aangesloten/opgestart want de machine komt niet online.

Dus wat gaat er nu gebeuren?
Er gaat weer een engineer naar toe om de forum server op te starten en te zorgen dat die werkt. Daarna gaat deze kijken waarom de CPU te warm wordt en gaat hij dat probleem ook oplossen.

UPDATE:
De forum server draait sinds 12:00 ongeveer weer. Op de frontpage server is de koeler van de processor vervangen en de hitte problemen zijn opgelost. Tevens zijn alle servers opnieuw gelabeled om te voorkomen dat men de volgende keer aan de verkeerde server gaat rommelen. :)

met vriendelijke groet,

Coen van Eenbergen
Webmaster Techzine