min

Tags in dit artikel

,

Op het forum van Techzine is deze week een nieuwe overklokcontest van start gegaan. Ditmaal zijn de verwachtingen hoger dan ooit en doen er maar liefst vier websites mee aan de wedstrijd.

Uiteraard is Techzine goed vertegenwoordigd met minimaal zes die-hard overklokkers. Zij zullen het moeten opnemen tegen de teams van Tweakers.net, Hardware.info en Overclocking-holland.nl.

In de wedstrijd zal het allemaal draaien om een NVIDIA 9500GT PCI-E-videokaart met 512MB GDDR2-geheugen, geproduceerd door Sparkle. De kaart draait op standaardsnelheden met een 550MHz core, 800MHz geheugensnelheid en de shaders moeten het doen met 1350MHz. De deelnemers zullen deze snelheden echter flink gaan opvoeren om zo het maximale uit deze kaart te halen.

Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen is er gekozen voor een vrij oude benchmark. De 3Dmark01 Nature test, dit zorgt ervoor dat de resultaten vrijwel 100 procent processor onafhankelijk zijn en dat het op de deelnemer zijn VGA-overklokvaardigheden aankomt om de score te verhogen.

De wedstrijd is te volgen via het topic [OC] Sparkle 9500GT contest op het Techzine-forum. Wil je ook Techzine vertegenwoordigen in de contest dan moet je snel zijn, de inschrijving sluit op 5 maart 2009.