min

Tags in dit artikel

, , , ,

Jullie kennen hem vast wel, de SNES, oftewel de Super Nintendo Entertainment System van het gelijknamige bedrijf. De SNES is uitgebracht in 1991 en is op dit moment al weer enige tijd uit de winkels, waar de Wii momenteel aan de top staat. Waarschijnlijk heb je de SNES dan ook al een tijdje verbannen naar zolder, waar hij nu stof staat te happen. Er komt nu een gadget op de markt die je in staat stelt deze games op je pc te spelen.

Stel dat je op een dag opnieuw aan de slag wilt met je oude games en de console blijkt kapot? Dan is er de SNEGA2USB. Dit is een apparaatje dat je in staat stelt om je SNES- of Sega Genesis-spellen te spelen op je PC. Dit werkt door het apparaat aan te sluiten via USB, en het spel op het apparaat te klikken. Zo wordt het gezien als een normaal opslagapparaat, wat het mogelijk maakt om het spel te spelen via een emulator. Ook kun je zo makkelijk een backup maken van het spel. Mocht je een beetje handig zijn met de soldeerbout, dan is het ook mogelijk om de controllers van je SNES te gebruiken en aan te sluiten op de SNEGA2USB.

Het apparaat is momenteel nog niet te koop maar is wel te pre-orderen voor 90 dollar oftewel ongeveer 75 euro. Verwacht wordt dat deze vanaf december verscheept worden.