2min

Moderne netwerken van bedrijven en organisaties zijn tegenwoordig zo complex geworden dat zij steeds moeilijker te beheren en ook te beveiligen zijn. De whitepaper Network Architecture with Security in Mind, aangeboden in samenwerking met SANS Institute, geeft organisaties daarom handvatten hoe zij het beste de groei van hun netwerkomgevingen en de toenemende vraag naar een adequate beveiliging het beste kunnen organiseren. Daarnaast laat de cybersecurity-opleidings- en onderzoeksspecialist zien hoe bedrijven met beter inzicht hun netwerk- en beveiligingsspecialisten efficiënter met elkaar kunnen laten samenwerken.

Het beheren van hedendaagse bedrijfsnetwerken wordt steeds complexer. Niet alleen moeten beheerders van bedrijven en organisaties legacy-apparatuur goed blijven kunnen onderhouden, ook krijgen zij te maken met steeds meer cloudgebaseerde diensten en omgevingen. Daarnaast groeit het aantal devices dat met deze netwerken wil verbinden en nemen de connectiviteitssnelheden flink toe.

Vanzelfsprekend hebben al deze ontwikkelingen een grote impact op de security van al deze netwerken en die van de eindgebruikers van de omgevingen en/of diensten. Veel bedrijven worstelen met deze beveiliging en vooral de security tools waarmee zij dit moeten regelen. Het ontbreekt hen daarbij vooral aan een goed inzicht in de verschillende datastromen, de apparatuur die dit verkeer afhandelen en welke beveiligingstools hiervoor worden gebruikt.

Beter inzicht essentieel

Voor een goede afhandeling van het complexe netwerkbeheer en een goede beveiliging ervan, is het volgens de auteur extreem belangrijk dat bedrijven meer inzicht krijgen in hun netwerk- en beveiligingsprocessen. Bovendien kunnen zij op die manier de beste security tools selecteren die hierbij het meest efficiënt kunnen werken.

Op deze manier kunnen zij er voor zorgen dat het juiste dataverkeer via de juiste beveiligingsoplossingen wordt verstuurd en vervolgens veilig wordt afgehandeld. Deze benadering helpt ook netwerk- en beveiligingsspecialisten beter met elkaar te laten samenwerken en zo de netwerkbeveiliging verder te verbeteren.

Met deze whitepaper hoopt SANS Institute geïnteresseerde bedrijven na te laten denken over hoe hun huidige netwerk- en securityomgevingen zijn ingeregeld en hoe deze efficiënter kunnen worden gemaakt. Daarnaast krijgen geïnteresseerden nieuwe inzichten hoe een betere en georganiseerde samenwerking tussen de verschillende netwerkbeheer- en beveiligingsspecialisten uiteindelijk kan leiden tot een betere beveiliging.

[leadform title=’Network Architecture with Security in Mind’ url=’https://www.techzine.nl/wp-content/uploads/2019/04/SANS-Institute-Whitepaper-Network-Architecture-with-Security-in-Mind.pdf’ tags=’Whitepaper-Sans-Network-Architecture-april-19′ company=’SANS Institute’]