min

Tags in dit artikel

, ,

We krijgen vaak de vraag waarom we uitgerekend op een bepaald event aanwezig zijn. Denk aan KubeCon of de DevOps Enterprise Summit (DOES). Deze zijn sterk gericht op ontwikkelaars. En dan is de vraag wat een storageleverancier te zoeken heeft op een event waar applicatieontwikkeling, containers en cloud-native software de belangrijke thema’s zijn?

Het antwoord op die vraag is dat we als bedrijf ook zelf een transformatie ondergaan en onze diepgaande kennis op het gebied van datastorage naar de hybrid cloud brengen. De lessen die we op dit gebied hebben geleerd – en de oplossingen die we nu leveren – zijn van grote waarde voor DevOps-workflows. Dat is te illustreren aan de hand van de volgende voorbeelden:

  • NetApp biedt als storageleverancier modules die door het Red Hat Ansible Automation Certification Program gecertificeerd zijn. We zijn een van de belangrijkste publishers op dit gebied. We zien dat klanten dankzij Ansible infrastructuurverzoeken 50 tot 70 procent sneller uitvoeren dan eerder.
  • We hebben meer dan vijfhonderd klanten die de Trident dynamic storage orchestrator in productie hebben genomen, met meer dan 3,5 petabyte aan storage. De orchestrator vereenvoudigt het gebruik van persistente volumes in Kubernetes. 
  • We kondigden onlangs Project Astra aan. Dit is een Kubernetes-native software-defined applicatielifecycle-platform dat gaat zorgen voor robuuste en gemakkelijk te gebruiken dataservices en applicatie- en dataportabiliteit.

Ongeacht de plek van je data en applicaties – on-premises of bij een public-cloudprovider – je kunt niet zonder consistente management- en data-persistentie. Op de public cloud hebben we data-services geïntroduceerd voor AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. NetApp HCI is ontwikkeld om cloud-native mogelijkheden binnen het datacenter mogelijk te maken. Dat kan met gegarandeerde Quality of Service (QoS) en echte schaalbaarheid, op basis van een uitgesplitste infrastructuur die het mogelijk maakt om compute en storage onafhankelijk van elkaar te schalen.

Hier blijft het niet bij als het gaat om DevOps. We houden je zeker op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. NetApp is niet langer een hardware-bedrijf. Ons eigen IT-team heeft DevOps omarmd om digitale transformatie te versnellen. Onze productontwikkelingsteams zijn volledig gefocust op het bepalen van volgende generatie software-defined storage, software-defined infrastructuur and software-defined applicatie-lifecyclemanagement. 

Dit alles valt op in de branche. IDC publiceerde onlangs een rapport over onze transformatie, getiteld “A New NetApp is on the Rise.” Opvallend genoeg gebeurde dit niet in opdracht van NetApp, maar signaleerde IDC zelf onze transformatie. Ik raad iedereen aan om het rapport te lezen en met een andere blik naar NetApp te kijken.

Dit is een ingezonden bijdrage van Oscar Wijnants van NetApp. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.