3min

Tags in dit artikel

, , ,

Metaal effect in Adobe Photoshop

We beginnen met het aanmaken van een nieuw plaatje. Gebruik de maten 250 x 250 pixels. Selecteer een donkere grijze kleurs als foreground kleur. Maak een nieuwe layer, en maak met de pen of paintbrush tool een draad van 15 pixels dik. De vorm kun je zelf bepalen. Hier onder zie je een voorbeeld. Probeer het gewoon een paar keer tot je hem mooi vind. Noem je layer wire.

Maak nu een kopie van je wire layer. Doe dit door hem te verslepen naar de New Layer knop. Dubbelklip op de new layer, en noem het Cut Wire.

Verberg de Wire layer nu door op het oogje te drukken. Deze layer komt later pas in gebruik. Pak nu de Eraser tool en zet hem op 5 pixels. Haal nu stukjes uit je draad. Voorbeeld zie je hieronder:

Hou nu de CTRL knop ingedrukt en klik op de verborgen layer (Wire). Ga nu naar het Channels venster and klik op de Save selection as channel knop.

Selecteer de nieuwe channel in het channels venster en dubbelklik erop, en hernoem het naar Wire Bevel.

Op je selectie moet je nu het Gaussian Blur filter doen. Filter –> Blur –> Gaussian Blur. Dit moet je in 4 stappen doen. Eerst 9 dan nog een keer maar dan 6 dan 3 en tot slotte 1 pixel.

Druk op Ctrl+Shift+L voor AutoLevels. Ga dan terug naar het layers venster en hou de Ctrl knop ingedrukt en klik op de Cut Wire layer. Selecteer daar Transparency. Ga terug naar het channels venster en klik op Wire Bevel, druk dan op D om de kleuren te resetten. Draai de kleuren dan om door op Ctrl+Shift+I te drukken. En haal eindelijk de selectie weg door op Ctrl+D te drukken.

Ga terug naar het layers venster en selecteer de Cut Wire layer. Ga naar Filter –> Render –> Lighting Effects. Maak daar een witte Directional light, en doe het vanaf boven naar beneden. Maar dan nog een Directional light maar blauw en doe het nu van onder naar boven.

Zet de opties op:
Gloss: 100 (Shiny)
Material: -100 (Plastic)
Exposure: 39
Ambience: -21

Zet de Texture Channel op Wire Bevel en zet de hoogte op 15.

Druk nu op de verborgen Wire layer. Klik er nog een keer op, maar hou de Ctrl knop in om het te selecteren. Maak de lijn 1 pixel dunner, draai de kleuren om door op Ctrl+Shift+I te drukken. Ga dan naar Select –> Expand en zet het op 1 pixel. Haal de selectie weg door op Ctrl+D te drukken.

Ga naar Filter –> Render –> Lighting Effects en zet de Textrue Channel naar Wire Transparency

Dubbelklik op de layer en voeg dropshadow toe en je plaatje is klaar :)

© phong.com plaatjes