min

Tags in dit artikel

,

Adobe Photoshop Tutorial

In deze tutorial gaan we een foto bewerken waarin een dier voorkomt. Het doel van onze bewerking is het dier levendiger te maken en het uit een soort van schilderij te laten springen.

Benodigdheden:

  • Adobe Photoshop
  • Een plaatje of zelfgemaakte foto

Open de foto van het dier dat je levendiger wilt maken in Photoshop.

Maak daarna nog een layer aan om het frame op te maken. Teken hier een wit vlak op, net zo groot als jij je lijst wilt hebben. Vervolgens maak je in dat witte vlak een selectie van een kleiner vak en verwijder je de inhoud (CTRL+X), zodat alleen de witte rand overblijft.
Vervolgens kun je via Edit->Transform->Perspective de lijst van vorm veranderen.

Nu is het verstandig om 2 layers aan te maken (CTRL+SHIFT+N), een zwart en de ander wit. Hierdoor is het makkelijker om te zien (afhankelijk van de kleuren) of je alle randjes goed hebt weggegumd. Het gebruiken van een layer mask is ook erg prettig, omdat je dan zonder veel moeite een fout kunt corrigeren. Om dit te doen selecteer je de goede layer, en klik je vervolgens op het rondje onderin het scherm met je layers.

Selecteer je layermask en begin met het verwijderen van alles dat om de lichaamsdelen buiten de lijst zit. Als je dit zo goed mogelijk gedaan hebt, selecteer je de smudge tool. Met een strength van ongeveer 25% ga je de gehele rand van de lichaamsdelen langs, zodat de lichaamsdelen wat minder "hard" overkomen.

Als je eenmaal zover bent kun je de rand die op dit moment nog over de lichaamsdelen heenvalt weggummen.

Om het af te maken kun je een schaduw onder de lijst maken. Ik vind dit het makkelijkst door de onderbalk van de lijst te selecteren, dit deel te kopieren en vervolgens met de gradiënt tool (donker grijs -> wit) in te kleuren. Daarna moet je ook deze randen even nalopen met de smudge tool zodat het allemaal beter een geheel wordt.

Post je eigen resultaat in ons forum.