2min

Tags in dit artikel

, , ,

De voorbereidingen

Achtergrond


Voordat je jouw creativiteit de vrije geest kunt geven moet je eerst een aantal voorbereidingen treffen om het juiste resultaat te krijgen. Hiervoor beginnen we met het maken van een achtergrond.

Zet de laag van je zojuist gecreëerde brush op verbergen (klik op het oogje). Als het goed is had je al een nieuwe laag aangemaakt. Is dit niet het geval, doe dit dan bij deze. Stel je kleur in op donkergrijs, bijvoorbeeld "262626". Als deze kleur helemaal zwart is werkt het niet. Pak je "Bucket tool" en maak de laag in zijn geheel donkergrijs.

Maak nog een nieuwe laag aan. Vul deze laag met één kleur met behulp van de "Bucket tool". De gebruikte kleur maakt niet uit. Voor het gemak zou je ook een gradiant kunnen gebruiken, zodat je later in het layer overzicht eenvoudig kunt zien om welke laag het gaat. Ga nu naar de "Layer styles" (dubbelklik op layer thumbnail) en zet de "Fill Opacity" op "0". Vervolgens ga je naar "Gradiant Overlay" en stel geef je de volgende instellingen:


De kleuren van de Gradiant mag je zelf bepalen. Voor die van mij heb ik de volgende kleurcodes gebruikt:
– Rood b60000
– Groen 00b500
– Blauw 0073b5
– Paars b500a9

Je plaatje ziet er nu ongeveer zo uit:


De gradiant kan ook op de makkelijke manier, maar op deze manier zijn lagen ten alle tijd aan te passen. Vooral wanneer je over een half jaar bedenkt dat je ditzelfde effect graag met andere kleuren wilt erg handig. Je hoeft namelijk geen nieuwe lagen aan te maken of te verwijderen, je past simpelweg de kleurcodes aan en het effect is totaal anders.