2min Devices

How to: iPhone synchroniseren met Google Calendar

Inleiding

De iPhone wordt gezien als dé gadget van het moment. Je kunt er bijna alles mee, games spelen, muziek luisteren, video’s bekijken, browsen en natuurlijk bellen en sms’en. Maar er zijn nog een aantal dingen die de iPhone niet kan. Persoonlijk miste ik de functie om je agenda te synchroniseren met Google Calendar. Maar via een omweg is het toch mogelijk om de agenda op je iPhone (of iPod Touch) te synchroniseren met de gratis agendadienst van Google.

Met behulp van Nuevasync wordt het mogelijk om je agenda te synchroniseren met Google Calendar, je contactpersonen te synchroniseren met Google Contacts/Gmail of je contacten te synchroniseren met Plaxo. Nuevasync stelt je gratis een Microsoft Exchange server beschikbaar. Dat betekent dat er geen extra software nodig is om te synchroniseren met Google Calendar. Een aantal instellingen aanpassen en het werkt!

Deze tutorial bestaat uit twee delen. Eerst leg ik uit hoe je Nuevasync goed moet instellen en daarna komen de instellingen voor de iPhone aan bod. De benodigdheden voor deze tutorial lijken me duidelijk. Een browser om je te registreren bij Nuevasync en natuurlijk een iPhone (of iPod Touch).

Zelf maak ik in deze tutorial gebruik van de iPod Touch maar op de iPhone werkt het precies hetzelfde. Verder heb ik alle screenshots breder dan 400 pixels verkleind. Je kunt erop klikken voor de originele grootte.

Table of contents