De handelingen

Het installeren van iOS 7 zonder ontwikkelaarsaccount blijkt kinderlijk eenvoudig. Eerst moet je aan het .ipsw-bestand voor jouw telefoon komen en dat gedeelte laat ik aan jou over. Even Googlen en je vindt het wel. Let erop dat je de goede versie voor jouw apparaat binnen hengelt.

Sluit je apparaat aan op je computer met de USB-kabel. Zorg er tijdens het downloaden van het .ipsw-bestand voor dat je apparaat volledig up-to-date is met de laatst uitgebrachte firmware, dat levert de grootste succesratio op. Is dat eenmaal gebeurd en is de download binnen, dan ga je in iTunes naar het desbetreffende toestel en druk je op de knop Zoek naar update op een OS X-systeem houd je tegelijkertijd de Alt-toets ingedrukt. Op een Windows-systeem druk je de Shift-toets in tijdens het indrukken van de Zoek naar update-knop.


Vervolgens verschijnt een venster waarin je naar de locatie van het .ipsw-bestand navigeert. Dat bestand selecteer je en je bevestigt de upgrade. De rest gebeurt vanzelf en vervolgens kan je na installatie aan de slag met iOS 7.


Let op; als je je iPhone na de update leeggooit, werkt deze truc niet meer en moet je terug naar iOS 6 om de upgrade opnieuw uit te voeren.

Veel plezier met iOS 7!

Table of contents