1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Introductie

Apple heeft afgelopen maandag iOS 7 aangekondigd. De nieuwe versie van het besturingssysteem brengt verschillende functionele aanpassingen en verbeteringen, maar iOS-fanaten zullen zonder twijfel het meest benieuwd zijn naar de nieuwe interface van iOS. Het uiterlijk is het meest ingrijpend veranderd sinds de introductie van iOS.

Apple gaf na de aankondiging ook direct een eerste betaversie van de software uit, speciaal bedoeld voor ontwikkelaars. En helaas, als je geen toegang tot een ontwikkelaarsaccount hebt, moet je nog een aantal maanden wachten voordat je aan de slag kunt met iOS 7. Dan komt de officiële uitgave van iOS 7 namelijk. Apple controleert of je iPhone of iPod touch verbonden is aan een ontwikkelaarsaccount, aan de hand van het UDID-nummer van het apparaat. Zo niet, dan kom je niet door de installatieprocedure.

Althans, dat dachten we in eerste instantie. Er is een trucje om je iOS-apparaat al te voorzien van de beta van iOS 7, zonder dat je beschikt over zo’n ontwikkelaarsaccount. Je moet bij betasoftware natuurlijk altijd in het achterhoofd houden dat er een reden is dat dit nog niet massaal wordt uitgebracht; de software is gewoon nog niet af en bevat fouten. Het is dus af te raden om iOS 7 op je primaire apparaat te installeren, maar de keuze is aan jou.

In deze handleiding lees je hoe je een upgrade naar iOS 7 uitvoert zonder een ontwikkelaarsaccount.

Table of contents