1 min

Officieel is het niet meer mogelijk om gratis te upgraden naar Windows 10, aan die actie kwam eind juli een einde toen Windows 10 exact één jaar bestond. We dachten dat Microsoft uit coulance de update nog enkele dagen mogelijk zou laten, maar inmiddels kan je nog steeds gratis upgraden, mits je beschikt over een Windows 7 of Windows 8-productcode.

De software om de Windows 10-upgrade uit te voeren is inmiddels offline gehaald, maar op de toegankelijksheidspagina is deze nog wel gewoon te downloaden. Als je daarmee een USB-stick maakt om de installatie van Windows 10 te doen en deze vervolgens gebruikt om vanaf op te starten kan je gewoon de installatie doorlopen.

Het enige wat je tijdens deze installatie ook nog nodig hebt is een geldige Windows 7 of Windows 8 productcode. Iets wat de meeste mensen gewoon thuis op de plank hebben liggen, het zij via de losse verkoop of in combinatie bij de aanschaf van hun computer.

Microsoft lijkt in het installatiebestand de activatie van Windows 7 en Windows 8-productcodes te hebben opgenomen waardoor het blokkeren hiervan niet zo eenvoudig is. We geloven niet dat Microsoft met terugwerkende kracht deze pc’s gaat deactiveren, dus er is een kans dat deze methode in de toekomst zal blijven werken.

Wellicht dat Microsoft binnenkort met een officiële reactie gaat komen hierover.