2min

Tags in dit artikel

,

Handige programma’s

Met IRC zijn nog veel meer dingen mogelijk. Denk aan bestanden versturen en ontvangen. Ook zijn er een hele hoop scripts (uitbreidingen) beschikbaar voor IRC. Deze zijn eigenlijk allemaal gratis te downloaden. Hierdoor kan de hele IRC client worden veranderd. Muziekspelers, tekenprogramma’s, spelletjes en nog veel meer. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het toevoegen aan je mIRC cliënt.

Naast mIRC zijn er nog veel meer cliënts. Waaronder deze:

Applicatie Omschrijving
jIRCii Een java based IRC cliënt
HydraIC Een snelle C++ bases IRC cliënt
XChat 2.6.6 Het grote voordeel van XChat is dat het, naast het feit dat het over een Grafische User Interface beschikt, uitvoerbaar is op een hele waaier aan systemen.
BitchX Een goede duidelijke IRC cliënt.

Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar als ik ze hier allemaal neerzet wordt de lijst veel te lang. Via Google kun je er een hoop vinden.
Ook zijn er een aantal handige programma’s die wat meer functies bieden dan de gemiddelde cliënts. Waaronder deze programma’s:

Applicatie Omschrijving
NoNameScript Een programma wat extra functies toevoegt aan mIRC. Best veel instelwerk. Dit programma is echt voor de gevorderde IRC gebruiker.
mIRC Powerpack 8.0 RC8 mIRC Power Pack (MPP) is een script voor mIRC dat speciaal ontworpen is voor gamers.
BorgIRC Om dit te downloaden moet je jezelf wel eerst registreren!

Dit was de tutorial. Als je iets nog niet snapt en je hebt een kleine vraag kan je die natuurlijk hier als reactie plaatsen. Indien je er echt niet uitkomt en denkt meer hulp nodig te hebben, dan kun je terecht op ons chat client support forum.