min

Tags in dit artikel

,

Het komt misschien wat vreemd over, maar bij games als Spring en Unreal Tournament 2004 kan het gebeuren dat de screensaver toch geactiveerd wordt na een x aantal minuten. Dat merk je doordat je van je fullscreen play ineens weer teruggezet wordt naar een window. Heel lastig en ongewenst natuurlijk… Om dat te voorkomen kun je een klein regeltje toevoegen in het opstartscript van je game.

Deze tip werkt op alle systemen, die gebruik maken van Gnome
De screensaver van Gnome is gnome-screensaver (hoe origineel…). Om via de commandline de screensaver aan te passen naar je wensen is er het kleine, doch fijne programma gnome-screensaver-command. Hiermee is het mogelijk om de screensaver uit te schakelen. Dat doen we door de optie –inhibit (verbieden) te gebruiken. We gebruiken Unreal Tournament 2004 als voorbeeld:

  1. Maak een bestand aan met bijv. de naam "ut2004_scr"
  2. Open dit bestand en voeg de volgende regels toe:

PHP Code

1
2
3
4
5
 
#!/bin/sh
gnome-screensaver-command --inhibit 
/pad/naar/UT2004/ut2004
 

[ol start=3]
[li] Maak het bestand "ut2004_oc" uitvoerbaar, bijvoorbeeld via de commandline: #chmod +x ut2004_oc[/li]
[/ol]
En dat is het. Wanneer de game niet opstart en blijft hangen bij die regel, kun je aan het einde van die regel een ‘&’-teken toevoegen: gnome-screensaver-command –inhibit &. Dan zal sowieso de game opgestart worden.

Even voor de duidelijkheid: als je al een script hebt met de overclock-settings, dan kun je natuurlijk dat bestand ook gebruiken; gewoon die regel even toevoegen aan het begin van je script.