McAfee heeft een nieuw beveiligingsproduct onthuld tijdens MPOWER 2017: McAfee Investigator. Het nieuwe product combineert kunstmatige intelligentie met elementen van machine learning om analisten te helpen sneller tot betere keuzes te komen.

Dat doet de nieuwe software van McAfee door automatisch gegevens te verzamelen. Vervolgens gebruikt de software geavanceerde analytische algoritmes om verwachte aanvallen te voorspellen en dat op visuele wijze weer te geven. Het zou op die manier makkelijker moeten worden voor menselijke analisten in een Security Operations Centre (SOC) om relevante vragen te stellen en complexe zaken sneller op te lossen.

Overweldigende hoeveelheden data

Tijdens zijn keynote speech op MPOWER, liet McAfee CEO Chris Young weten dat zijn bedrijf specialisten wil helpen de overweldigende hoeveelheden data die nu beschikbaar zijn te verwerken. “Om je te helpen die overbelaste beveiligingsomgevingen te ondersteunen, hebben we McAfee Investigator ontwikkeld. Het is een nieuwe dienst, die ontworpen is om je veiligheidsteam te helpen effectiever te werken.”

“Het gaat erom je hele organisatie te beschermen, dus je niet alleen te richten op specifieke bedreigingen,” vervolgde Young. “Het maakt reconstructies van aanvallen die in je hele omgeving plaatsvinden. Het bouwt voort op andere tools en platformen die je binnen je omgeving gebruikt en doet dat middels methodologieën uit de datawetenschappen. Het helpt daardoor aanvallen te voorkomen door mensen en machines samen te laten werken.”

Andere update

Naast Investigator en cloudoplossing Cloud Workload Security, heeft McAfee Endpoint Security (ENS) ook voorzien van een update. ENS is nu voorzien van machine learning, om bestanden te analyseren vóór en na uitvoer, om zo te helpen platformen te beschermen tegen onbekende aanvallen. De informatie wordt ook teruggestuurd naar McAfee, waar het vervolgens gebruikt wordt om de detectie-algoritmes aan te scherpen.