2min Analytics

Samsung neemt AI-startup Fluenty over voor slimme antwoorden Bixby

Samsung neemt AI-startup Fluenty over voor slimme antwoorden Bixby

Samsung Electronics heeft de Zuid-Koreaanse startup Fluenty overgenomen, die zich specialiseert in zogenaamde conversationele kunstmatige intelligentie. De overname stelt Samsung ertoe in staat om de diensten van Fluenty te integreren met zijn eigen AI-platform, Bixby.

Fluenty werd volgens ZDNet opgericht door ontwikkelaars van Naver en Daum. Zij bouwden een app, die op basis van kunstmatige intelligentie antwoordsuggesties weergeeft. De dienst werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd en afgelopen jaar in Zuid-Korea. In de praktijk wordt de AI gebruikt in onder meer KakaoTalk, Telegram, Facebook Messenger en Line.

Meer met AI

Samsung wil steeds meer doen met kunstmatige intelligentie. Afgelopen week richtte het nog een onderzoekscentrum naar AI op, waarin de bedrijfstakken van het bedrijf die zich bezighouden met consumentenproducten en mobiele technologie samenwerken. De bedoeling is dat zij nieuwe zakelijke kansen vinden voor de technologie.

Eerder dit jaar introduceerde Samsung verder zijn eigen AI-assistent, Bixby. Die werd tegelijk met de Galaxy S8 gelanceerd. Heel succesvol was die lancering in eerste instantie niet, vooral omdat Bixby nog niet veel talen sprak en over weinig functionaliteiten beschikte. Maar daar heeft Samsung de laatste maanden veel aan gedaan en meer talen en mogelijkheden toegevoegd.

Interessant is ook dat Bixby mettertijd beter wordt in het begrijpen van taal. Samsung nam daarvoor AI-firma Viv over, dat opgericht werd door Dag Kittlaus, die eerder Apple-assistent Siri hielp ontwikkelen. Het doel van Samsung is om de AI-mogelijkheden van Bixby snel breed uit te rollen. De gedachte is dat tegen 2020 alle consumentenproducten voorzien zijn van AI.

De overname van Fluenty moet daarbij helpen. Welk bedrag Samsung heeft neergeteld voor de overname is niet bekend.