2min Analytics

Kwartaalcijfers Box komen overeen met verwachtingen

Kwartaalcijfers Box komen overeen met verwachtingen

Box heeft de resultaten van het derde kwartaal van zijn fiscaal jaar gepubliceerd. De cijfers komen grotendeels overeen met wat de markt verwachtte, maar zorgden toch voor een naar gevoel. Na bekendmaking daalde het aandeel Box namelijk.

Het cloud-contentbedrijf schreef in de afgelopen drie maanden een non-GAAP operationeel verlies van 17 miljoen dollar. Omgerekend komt dat neer op meer dan 14 miljoen euro. Dit resultaat betekent 13 dollarcent verlies per aandeel. Een jaar geleden kwamen dezelfde resultaten uit op 17,3 miljoen dollar en 14 dollarcent per aandeel.

Reactie

De omzet kwam uit op 129,3 miljoen dollar, in vergelijking met 102,8 miljoen dollar dezelfde periode een jaar eerder. Analisten voorspelden een gemiddeld nettoverlies van 13 dollarcent per aandeel, met een omzet van 128,64 miljoen dollar. Toch bleken investeerders niet tevreden. Bij het sluiten van de beurs kostte een aandeel nog  21,94 dollar, terwijl er nabeurs op het dieptepunt een prijs van 20,20 dollar was.

Er was ook groei te zien bij het aantal betalende klanten. 80.000 bedrijven betalen nu voor de dienst, waaronder grote organisaties als LionsGate, Foster Farms en de US Food and Drug Administration. Bij CEO Aaron Levie heerst vooral optimisme. Dat komt voort uit nieuwe mogelijkheden zoals Box Skills en Box Graph waarmee bedrijven gebruik kunnen maken van kunstmatige intelligentie en machine learning.

Komende periode

In het vierde kwartaal verwacht Box een non-GAAP nettoverlies per aandeel tussen de acht dollarcent en zeven dollarcent. De omzet zou in de laatste drie maanden uitkomen ergens tussen de 136 miljoen dollar en 137 miljoen dollar. Analisten verwachten dat Box 136,82 miljoen dollar ophaalt.

Over het gehele boekjaar verwacht Box een non-GAAP nettoverlies per aandeel van 45 dollarcent tot 44 dollarcent. De omzet zal daarbij uitkomen tussen de 505 miljoen dollar en 506 miljoen dollar.