2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Steam accepteert de bitcoin niet langer als betaalmethode. Dat komt door een combinatie van enorme transactiekosten en de groeiende volatiliteit van de wisselkoers. Voorlopig mag de virtuele munt niet meer gebruikt worden voor transacties binnen Steam, al kan dat in de toekomst weer veranderen.

Dat meldt moederbedrijf Valve vandaag in een blogpost. Het bedrijf legt uit dat, bij lancering van de betaalmethode, een gemiddelde transactie zo’n 20 dollarcent kostte. Dat bedrag is de afgelopen week gestegen nar 20 dollar per transactie. Dat maakt het kopen van games met bitcoin erg duur.

Wisselende koers

De koers van de bitcoin verandert zo snel dat het Valve voor een nieuw probleem stelt. Valve schrijft dat de koers de laatste tijd in een week tijd tot wel 25 procent veranderd kan zijn. Dat stelt consumenten voor een apart probleem. Als ze een bitcoin-aankoop doen, moeten ze namelijk een bepaald bedrag overmaken voor de game en een bedrag voor de transactiekosten.

Maar de waarde van de bitcoin is slechts korte tijd gegarandeerd, waardoor het kan voorkomen dat de gebruiker tijdens het uitvoeren van de transactie ineens meer moet betalen. Normaliter zou Valve de gebruiker dan gewoon vragen extra geld over te boeken, maar bij de bitcoin is het gevolg dat er nog eens transactiekosten betaald moeten worden. Het terugbetalen daarvan is ingewikkeld omdat de koers in de tussentijd weer veranderd kan zijn.

Valve laat weten dat het zijn beslissing laat afhangen van de koers van de bitcoin. Mocht die de komende tijd stabiliseren, is het bedrijf bereid het weer als een nieuwe betaalmethode toe te staan.