2min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft een preview vrijgegeven van Windows Vision Skills. Windows Vision Skills is een set aan pakketjes dat een serie aan door kunstmatige intelligentie (AI) gedreven foto- en video-analyticstaken mogelijk maakt. Bij de lancering zij drie vaardigheden direct beschikbaar: Object Detector, Skeletal Detector en Emotion Recognizer. Dat meldt Venturebeat.

“Het implementeren en integreren van efficiënte machine learning- en computer vision-oplossingen is een moeilijke taak voor ontwikkelaars”, stelt Microsoft developer-auteur Eliot Cowley in een artikel. “De industrie beweegt snel en het aantal persoonlijk gemaakte oplossingen die verschijnen, maakt het voor applicatie-ontwikkelaars moeilijk om het bij te benen.”

Het Windows Vision Skills-framework moet, volgens Cowley, het eenvoudiger maken om computer vision te gebruiken. “Het standaardiseert de manier waarop computer vision-modules binnen Windows-applicaties op een kokaal device worden gebruikt.”

Ontwikkelaars kunnen de vaardigheden – modulaire stukken code die inputs verwerken en outputs produceren – aan iedere .NET-, Win32- en UWP-applicatie toevoegen, dankzij de out-of-the-box WinRT API’s. Deze API’s hebben geen eerdere kennis over machine learning of computer vision nodig om ze te gebruiken. Computer vision-ontwikkelaars kunnen hardware acceleration-frameworks gebruiken als DirectX en DirectML op Windows-devices door hun oplossingen als ‘skills’ te verpakken.

Uitbreiden

Microsoft zegt dat het Vision Skills-framework kan worden  uitgebreid om met bestaande machine learning-frameworks en libraries te werken, zoals OpenCV. Ook geeft de techgigant aan dat vaardigheden aan elkaar gekoppeld kunnen worden in een applicatie om om te kunnen gaan met een complex scenario. Skills kunnen daarnaast in een enkel pakket worden samengevoegd.

Windows Vision Skills complementeert daarnaast bestaande Windows-ondersteuning voor inferentie van ONNX-modellen, door WinML te gebruiken voor lokale afleidingen. Het framework laat gebruikers intelligentie applicaties maken, terwijl platformoptimalisatie wordt ingezet.

“Skills worden sterk als versies vastgelegd, om iteraties eenvoudiger te maken, zonder bestaande applicaties te breken”, aldus Cowley. “En ze zijn makkelijk om op te nemen, eenvoudig te updaten en ze bewaren intellectueel eigendom via licenties.”