1 min

Zebra Technologies neemt Matrox Imaging over. Matrox Imaging specialiseert zich in machine vision-componenten en -systemen. De technologie wordt onderdeel van Zebra’s machine vision portfolio.

Matrox Imaging ontwikkelt SDK’s, camera’s en sensoren voor dataverzameling in de maakindustrie. Zebra Technologies neemt de organisatie over om haar fixed industrial scanning en machine vision portfolio uit te breiden. Ook de eerdere overnames van Adaptive Vision en Fetch Robotics droegen daaraan bij.

“Klanten zetten steeds vaker geautomatiseerde oplossingen in om eerstelijnsmedewerkers te helpen. Zij kunnen zich concentreren op complexe, hoogwaardige workflows. Machine vision is een sleuteltechnologie”, zegt Zebra CEO Anders Gustafsson.

Industrieën

Volgens Zebra zijn de aankomende integraties voornamelijk interessant voor managers in de automotive-, elektronica- en voedingsmiddelenindustrie.

De technologie van Matrox Imaging biedt letterlijk inzicht in een supply chain. “Bijna alle besluitvormers in de pharmaceutische en voedingsmiddelenindustrie zijn het ermee eens dat zichtbaarheid van de supply chain een duidelijk concurrentievoordeel oplevert”, deelt een woordvoerder op basis van Zebra’s Vision Study.

Tijdlijn

Zebra koopt Matrox Imaging voor 875 miljoen dollar (ongeveer 800 miljoen euro). De overname hangt af van het akkoord van marktautoriteiten. Zebra verwacht de overname binnen 2022 te realiseren.

Tip: Zebra biedt zichtbaarheid en mobiliteit voor on demand-economie