2min

Microsoft lanceert FarmVibes.AI, een verzameling van open-source AI-modellen voor het optimaliseren van landbouwtaken en de efficiëntie van boerenbedrijven.

FarmVibes.AI is een onderdeel van Project FarmVibes, een initiatief van Microsoft. De techgigant ontwikkelt meerdere technologieën waarmee landbouwbedrijven software en IoT-apparaten kunnen integreren om efficiënter te werken. Alle technologieën van het initiatief zijn open source. “We voorzien telers van data en AI om hun kennis over landbouw te vergroten en voedzaam voedsel duurzaam te verbouwen”, vertelde Ranveer Chandra, Managing Director for Research for Industry bij Microsoft.

FarmVibes.Connect, een onderdeel van het initiatief, omvat een reeks software- en hardwaretools die zijn ontworpen om internetconnectiviteit te leveren aan landbouwgebieden. Het initiatief gebruikt verschillende ongebruikte delen van het radiospectrum om draadloze connectiviteit te creëren. FarmVibes.Edge, een ander voorbeeld, helpt bedrijven bij het uploaden van gewas- en bedrijfsgegevens naar de cloud, waardoor analytics een mogelijkheid wordt.

Vier AI-algoritmen

Het nieuwste onderdeel, FarmVibes.AI, bestaat uit vier AI-algoritmen. De algoritmen zijn ontworpen om boeren te helpen bij het optimaliseren van hun dagelijkse werk door gegevens over gewassen te verzamelen.

Het eerste algoritme, Async Fusion, is verantwoordelijk voor het combineren van data die wordt verzameld door drones, satellietbeelden en sensoren op een boerderij. Het algoritme helpt bij het opstellen van landbouwkaarten voor de optimale uitvoering van werkzaamheden.

Het tweede algoritme, SpaceEye, stroomlijnt de beoordeling van satellietgegevens en de verwerkingsmethoden die in landbouwkaarten worden geïmplementeerd. Als er geen satellietbeelden beschikbaar zijn vervangt het AI-algoritme de gegevens door radarmetingen en -instrumenten.

Het derde algoritme, DeepMC, is geschikt voor het voorspellen van windsnelheden, temperaturen en neerslag via IoT-apparaten. Het algoritme berekent de optimale tijd voor het uitvoeren van landbouwtaken in verschillende weersomstandigheden.

Het vierde algoritme AI helpt landbouwbedrijven bij alles wat te maken heeft met koolstof in landbouwgrond en duurzaamheid. Bovendien kunnen bedrijven het algoritme gebruiken om de opbrengst van gewassen te verhogen.

Tip: Meta leest gedachten met AI-model