1 min

Tags in dit artikel

, ,

Accenture verwacht minder consultancy-inkomsten in de komende maanden. Volgens de organisatie geven klanten minder uit als gevolg van uitgestelde projecten en economische onzekerheid.

“Klanten richten zich steeds meer op kostenbestendigheid”, vertelde Accenture CEO Julie Sweet in een videoconference met investeerders. “Velen moeten moeilijke keuzes maken.”

Na de bekendmaking daalde de koers met 6 procent. Accenture voorspelt dat klanten in de komende tijd op snel rendement focussen vanwege economische onzekerheid, waardoor investeringen in langdurige transformatieprojecten afnemen.

Vooruitzicht

Sweet verwacht dat de strategie- en consultancydivisie van Accenture in het tweede kwartaal krimpt. De CEO legde uit dat klanten blijven investeren in technologie, clouddiensten en kostenbesparingen. Uitgaven aan marketing- en reclamecampagnes nemen daarentegen af.

Accenture verwacht voor het tweede kwartaal een omzet tussen de 15,2 en 15,8 miljard dollar (ongeveer 14,9 miljard euro). Reuters meldt dat analisten gemiddeld 15,6 miljard dollar voorspelden.

Vorige maand verlaagde concurrent Cognizant de jaaromzet- en winstverwachting. De organisatie verwees naar stijgende kosten en dalende uitgaven onder klanten. Volgens Morningstar-analist Julie Sharma neemt de vraag naar consultancy af in fiscaal 2023.

Groei

“We denken dat de voorzichtigheid zal aanhouden, wat leidt tot vertragingen in de besluitvorming”, zei Sharma. De analist vermoedt dat bedrijven eerder zullen besparen op kleine deals dan op grote deals, “waar de pauzeknop meer gevolgen heeft”.

De negatieve voorspelling van Accenture overschaduwt een succesvolle periode. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 5 procent naar 15,7 miljard dollar. Analisten hadden 15,6 miljard dollar verwacht.

Tip: Accenture en Atlassian starten strategische samenwerking