1 min

Tags in dit artikel

, ,

Devoteam stipt cloud native aan als sleutelbegrip voor de bedrijfstransformatie die momenteel plaatsvindt. Uit de TechRadar-gids voor 2023 blijkt dat het IT-landschap snel aan het veranderen is.

Devoteam constateert dat bijna alle technologieën die het als ‘baanbrekend’ karakteriseert, zich voordoen op de cloud. Volgens het bureau stimuleert de opkomst van het cloud native-fenomeen de productiviteit, de time-to-market en de uitbreiding van succesvolle toepassingen. Bijna de helft van de 150 onderzochte technologieën zijn niet voorgekomen in een eerdere TechRadar-gids.

Uitdagingen

Hoewel Devoteam de nadruk legt op innovatie, licht het ook de uitdagingen uit waar het bedrijfsleven mee te maken heeft. De energietransitie, verstoring van supply chains en een tekort aan technisch opgeleide arbeidskrachten dwingen bedrijven ertoe om digitaal veerkrachtig en weerbaar te zijn.

Tip: Insight: Cloud

Devoteam brengt deze zaken in kaart om ervoor te zorgen dat bedrijven een overzicht hebben van de veranderingen waar ze op den duur wellicht op in zullen moeten spelen. Ongeveer 100 mensen hebben bijgedragen aan het verslag. CTO Jan van Halem stipt aan dat het bij deze transformatie naar de cloud niet simpelweg gaat om een verplaatsing van applicaties naar de cloud. “Het gaat niet meer alleen over applicaties die in de cloud staan, maar over hoe cloud de manier van werken verandert en hoe we de meeste waarde uit cloudtechnieken kunnen halen.”

Lees ook: De kosten van cloud, in klare taal