2min

Tags in dit artikel

, ,

Databricks heeft Okera overgenomen. De combinatie van de twee platforms biedt bedrijven ondersteuning bij het beschermen van de veiligheid en privacy van hun data.

Okera is een data governance platform met een focus op AI. De twee bedrijven maakten de overnameprijs niet bekend. Met de overname wil Databricks de technologie van Okera integreren in zijn bestaande data governance-oplossing, Unity Catalog. Het doel van de integratie is om het Databricks-platform van meer AI-functionaliteit te voorzien.

De oprichters van Databricks hebben de overname in een blogpost van het bedrijf nader toegelicht. “Al een decennium lang richt Databricks zich op het democratiseren van data en AI voor organisaties over de hele wereld”, leggen ze uit. “En sinds het debuut van ChatGPT afgelopen november, en de recente introductie van Dolly 2.0, vraagt elke klant ons hoe ze de kracht van AI en grote taalmodellen (LLM’s) in hun bedrijf kunnen benutten”

Belangrijker is echter dat de medeoprichters zeggen dat klanten ook vragen hoe ze de veiligheid en privacy van hun gegevens kunnen beschermen in deze “nieuwe AI-centrische wereld”.

Het bedrijf biedt de oplossing met zijn “intuïtieve, AI-aangedreven interface om gevoelige gegevens zoals persoonlijk identificeerbare informatie (PII) automatisch te ontdekken, te classificeren en te taggen”, leggen de Databricks-oprichters uit. Okera heeft ook een nieuwe isolatietechnologie ontwikkeld die willekeurige workloads kan ondersteunen en tegelijkertijd bestuurscontrole kan afdwingen zonder de prestaties op te offeren, voegen ze eraan toe.

De plaats voor data en AI

Het Databricks-team zegt verder dat “het lakehouse de beste plek is om samen data- en AI-applicaties te ontwikkelen en LLM’s te bouwen”. Het plan is om Okera’s AI-centrische governance-technologieën te integreren in de Unity Catalog. Dit verwijst naar de data governance laag van het bedrijf voor alle data en AI workloads.

Tip: Dolly 2.0: een transparant AI-alternatief voor GPT-4