2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft geeft bedrijven de mogelijkheid om het AI-taalmodel in Azure persoonlijk te maken. Dat kan alleen door zelf bedrijfsdata met het model te delen.

Microsoft geeft een publieke preview uit van ‘on your data‘. Het gaat om een Azure OpenAI Service waarin bedrijven de taalmodellen van OpenAI rechtstreeks aan hun data kunnen hangen. Hiervoor maakt het niet uit op welke locatie de data staat, dat hoeft niet in de cloud te zijn.

Volgens Andy Beatman, senior product marketingmanager bij Azure AI, krijgen bedrijven via de dienst een taalmodel waar ze zelf niet meer aan moeten sleutelen. “Deze modellen maken niet alleen gebruik van hun voorgetrainde kennis, maar hebben ook toegang tot specifieke gegevensbronnen, zodat de antwoorden gebaseerd zijn op de meest recente beschikbare informatie”, vertelt hij verder.

Om van start te gaan moet je in het bezit zijn van een Azure OpenAI Service-toepassing en een Azure OpenAI Service-resource dat beschikt over het gpt-35-turbo-model of het gpt-4-model.

Tip: Microsoft en OpenAI frusteren zich over elkaars chatbots

Chat Playground

Bedrijfsdata kan je koppelen in de Chat Playground. Hier kan je kiezen in welke locatie het AI-taalmodel mag snuffelen, op zoek naar een antwoord. Het is mogelijk de volgende locaties te koppelen: Azure Cognitive Search, Azure Blob storage en lokale bestanden.

Werknemers kunnen het gepersonaliseerde AI-taalmodel gebruiken via Azure AI studio. Anders kan je ervoor kiezen om het te integreren in je eigen applicaties met Python, cURL, API en SDK.

Geheimen openbaar

ChatGPT houdt ook in de Azure OpenAI-dienst alle informatie uit antwoorden en vragen bij. Bedrijfsdata koppelen aan de dienst, kan beveiligingsrisico’s inhouden. Er is namelijk geen garantie dat je bedrijfsdata ook alleen voor jouw werknemers toegankelijk blijft en beschermd is voor het grote publiek.

Microsoft geeft in zijn aankondiging aan hoe het probeert het AI-taalmodel te weerhouden van schadelijke reacties en monitort op misbruik door werknemers. Er is geen extra uitleg over het voorkomen van onopzettelijk lekken van bedrijfsinformatie.