1 min

New Relic heeft onlangs zijn New Relic APM 360 monitoringstool geintroduceerd. Hiermee kunnen ontwikkelaars een compleet inzicht krijgen in alle applicatietelemetrie. Dit voor het ontdekken van de impact op applicaties in up- en downstreamomgevingen, nieuwe trends en het vorkomen van problemen.

Met de nieuwe oplossing moet volgens New Relic een einde worden genaakt aan de bestaande datasilo’s, het gebrek aan context voor problemen en blinde vlekken. APM 360 moet een compleet overzicht geven van alle applicatietelemetrie die zich binnen bedrijven bevindt.

Functionaliteit

De monitoringstool geeft hiervoor in een enkele omgeving onder meer inzicht in de gezondheidsstatus en prestaties van applicaties, deployments, service levels, kwetsbaarheden en de complete applicatie-lifecycles. Daarnaast zorgt de tool voor het debuggen van workflows en levert het geautomatiseerde visualisatie van de verschillende dependancies. Dit laatste on de ervaringen van eindgebruikers te kunnen verbeteren

APM 360 correleert daarnaast inzichten in de infrastructuur, de impact van errors bij eindgebruikers, logpatronen en gedistribueerde tracing met de standaard monitoring op latency, verkeer, fouten en verzadiging. Hierdoor kunnen ontwikkelaars en beheerders makkelijker problemen oplossen zonder te hoeven gissen naar welke problemen er zijn.

Generatieve AI op komst

In een later stadium, zo geeft New Relic aan, wordt ook generatieve AI aan de monitoringstool toegevoegd. Ontwikkelaars en beheerders kunne dan via normale vragen antwoord krijgen op hoe de status van het applicatielandschap is.

Lees ook: Rookout zet met observability platform de ontwikkelaar centraal