2min Analytics

Cloudera koopt AI-tool ontwikkelaar Verta

Cloudera koopt AI-tool ontwikkelaar Verta

Cloudera neemt Verta over. Zo breidt het uit met een tool ontwikkelaar die de bouw van AI-applicaties en LLM-training versnelt.

Cloudera geeft aan dat het zijn klanten wil bedienen met de nieuwste technologieën. Op dit moment zitten de meeste nieuwe ontwikkelingen in de AI-markt. Daarom is de overname volgens de Cloudera-CEO, Charles Sansbury, volkomen logisch: “We handelen snel om onze klanten te voorzien van de technologieën die ze nodig hebben om hun data- en AI-initiatieven aan te sturen, en we hebben geen plannen om te vertragen.”

Voorverpakte AI-modellen

In het aanbod van Verta vinden softwareontwikkelaars voorverpakte AI-modellen, datasets en voorbeelden van mogelijke prompts. Met het aanbod maken ontwikkelaars een snelle start doordat ze al een basis krijgen om op verder te werken.

De tools maken verder de RAG-trainingstechniek eenvoudiger. Retrieval-augmented generation, of kortweg RAG, is een techniek om een LLM verder te trainen zonder dat de reeds bestaande basis opnieuw getraind dient te worden. RAG voegt van nature extra complexiteit toe, maar de tools van Verta zouden het werk enorm vereenvoudigen en reduceren tot een werkje van enkele minuten.

Lees ook: Wat is RAG (Retrieval-Augmented Generation)?

Uitbreiding softwarebundels Cloudera

De tools lijken een perfecte match te zijn met de Accelerators for ML Projects (AMPs) van Cloudera. Dat zijn eveneens softwarebundels voor het ontwikkelen van LLM’s. De tools van Verta zullen geïntegreerd worden in het dataplatform van Cloudera.

Intern wordt het team van Verta toegevoegd aan de ML-group van het softwarebedrijf voor data-analyse. Het is niet bekend voor welk bedrag de overname werd afgerond.