2min Analytics

SUSE neemt Nederlands observability-platform StackState over

SUSE neemt Nederlands observability-platform StackState over

SUSE heeft het Nederlandse bedrijf StackState overgenomen, een platform voor het monitoren en analyseren van cloud-native applicaties. Het full stack observability platform wordt geïntegreerd in het Rancher Prime containermanagement-platform van SUSE.

Volgens SUSE hebben traditionele monitoringtools zo hun beperkingen wanneer ze worden ingezet voor observability van containerized cloudomgevingen. Het Duitse bedrijf noemt de opname van StackState daarom een noodzakelijke en waardevolle toevoeging voor gebruikers van Rancher Prime, omdat het hoogwaardige end-to-end observability onder één dak mogelijk maakt.

Volgens SUSE is het een groot voordeel voor eindgebruikers dat ze vanaf nu één uniforme weergave hebben voor de monitoring van alle cloud-native applicaties binnen Rancher Prime: van datacenters en de cloud tot edge computing-omgevingen. SUSE zegt verder dat de integratie van StackState voor klanten uiteindelijk moet leiden tot meer mogelijkheden voor kostenbeheersing, geautomatiseerde probleemoplossing en het monitoren van industriële IoT-implementaties.

StackState open source maken

Daarnaast belooft SUSE dat het StackState in de nabije toekomst open source gaat maken. Daarmee hoopt SUSE op een bredere adoptie en ontwikkeling van het platform binnen de open-source gemeenschap.

“Naarmate IT-omgevingen complexer worden, hebben onze Rancher Prime klanten end-to-end observability van hun gehele stack nodig”, aldus Dirk-Peter van Leeuwen, CEO van SUSE. “StackState’s uitgebreide infrastructuur, mogelijkheden voor applicatie-monitoring en technisch talent zijn de perfecte aanvulling op Rancher Prime en stelt SUSE’s in staat om met zijn containermanagement-oplossingen onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn op hun moderniseringsreis.”

“We bieden ongeëvenaarde observability aan klanten die bedrijfskritische workloads draaien in complexe omgevingen. vult StackState CEO Andreas Prins aan. “SUSE’s Rancher Prime past uitstekend bij onze technologie en ons team – en ik kijk ernaar uit om te zien hoe wat we hebben gebouwd zijn volledige potentieel bereikt.”

Van Leeuwen heeft over de overname geschreven in een blog op de website van SUSE.

PXL_20240618_073529794.MP_
SUSE CEO-Dirk-Peter van Leeuwen (links) en StackState-CEO Andreas Prins kondigen op SUSECON 2024 in Berlijn de overname aan.

Lees ook: SUSE AI: nu nog een visie, later een product