2min

Er doen veel geruchten de ronde wat voor hardware er in de nieuwe Xbox zal zitten. Een bron binnen chipproducent AMD claimt dat de graphics van de nieuwe console indrukwekkend en scherp zijn, vergelijkbaar met de Hollywoodfilm Avatar.

Neal Robison van de chipdivisie van AMD zou deze gewaagde uitspraak hebben gedaan. Op de Full HD televisies van vandaag de dag is het mogelijk om prachtige heldere en scherpe beelden te creëren. Volgens Robison is dit straks ook mogelijk in combinatie met de nieuwe Xbox, die vooralsnog Xbox 720 wordt genoemd. De echte naam van de opvolger van de Xbox 360 is nog niet duidelijk, het zou ook Xbox 1080 kunnen zijn.

Volgens geruchten zullen de nieuwe generatie consoles naast sterk verbeterde graphics ook een hogere mate van kunstmatige intelligentie (AI) beschikken. Zo zal iedere voorbijganger in bijvoorbeeld Grand Theft Auto een andere reactie kunnen vertonen als je ze aanspreekt of aanstoot.

Microsoft heeft tot op heden nog niet officieel aangekondigd dat de Xbox 360 een opvolger krijgt. Evenmin staat vast dat AMD de nieuwe grafische chips zal leveren voor de nieuwe console. Het zal waarschijnlijk dus nog wel even kunnen duren voordat deze te koop zal zijn. Volgens geruchten zal Microsoft de nieuwe Xbox volgend jaar op de E3-beurs aankondigen. Wereldwijd zijn er tot nu toe bijna 55 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht.

Nintendo is de eerste die met een nieuwe console op de markt komt, in 2012 zal de Wii U zijn intrede doen. Ook rondom Sony gaan diverse geruchten over een nieuwe Playstation 4 maar ook Sony weigert om de geruchten te bevestigen.