Opnieuw gaan er geruchten de ronde over de opvolger van de huidige Xbox 360. Als we de laatste verhalen mogen geloven zal de Xbox 720, of hoe de console ook moge gaan heten, een grafische chip bevatten waardoor de graphics zes keer zo krachtig als de huidige gaming console zal zijn.

Dat meldt de website IGN. De redacteur zegt navraag te hebben gedaan bij een anonieme bron over de verhalen van diverse techblogs over de graphics van de nieuwe Xbox. De bron, die goed bekend zou zijn met het project van Microsoft, bevestigt de verhalen, maar zegt dat de toekomstige Xbox gebaseerd zal zijn op AMD’s Radeon 6000 serie. De nieuwe Xbox zal beschikken over de Radeon HD 6670. Hierdoor zullen de graphics tot wel zes keer toe krachtiger zijn dan de huidige Xbox en twintig procent krachtiger dan de nog te verschijnen Wii U, aldus de anonieme bron.

Radeon HD 6670 biedt ondersteuning aan DirectX11 en multidisplay output. Tevens is het mogelijk om de output in 3D en HD-kwaliteit (1080p) te bekijken. Deze chip heeft een waarde van 80 dollar op de Amerikaanse markt.

Tevens weet IGN te melden dat de toeleveranciers eind oktober of begin november van volgend jaar de Xbox console zullen verschepen. Deze bevinding moeten we waarschijnlijk met een korreltje zout nemen. Volgens andere geruchten zal Microsoft op de E3-beurs die later dit jaar zal plaatsvinden de nieuwe Xbox presenteren. Andere geruchten zeggen dat de opvolger Avatar-achtige graphics krijgt en over een hogere mate van kunstmatige intelligentie (AI) zal beschikken. Recentelijk nog meldde Techzine dat sommige bronnen beweren dat de nieuwe Xbox al in productie is gegaan. Zoals altijd doet Microsoft geen uitspraken over toekomstige producten. Maar we houden de laatste berichten nauwlettend in de gaten.