Microsoft moet nog steeds een officiele aankondiging doen over de plannen voor een volgende Xbox console, de opvolger van de Xbox 360 maar het geruchtencircuit is de laatste maanden al lekker op gang. Nu is het gerucht opgedoken dat er al is begonnnen met de productie van de processor van de nieuwe Xbox-console.

Deze nieuwe console die tot op heden veelal Xbox Next of Xbox 720 wordt genoemd zou mogelijk op de E3 dit jaar worden gepresenteerd. Het gerucht van vandaag komt van de website SemiAccurate.com die beweren via anonieme bronnen vernomen te hebben dat er in december al is begonnen met de productie van de processoren van de nieuwe Xbox console.

Deze nieuwe processor zou de codenaam Oban hebben en er zouden om te beginnen 10.000 wafers met processoren worden geproduceerd. Volgens de anonieme bronnen zouden de eerste chips eind februari klaar zijn en worden deze gebruikt voor nieuwe Xbox Developer Kits voor gameontwikkelaars. Deze kits zouden ergens in maart verstuurd kunnen worden naar de game ontwikkelaars.

Volgens de bronnen zou Microsoft opnieuw hebben gekozen voor een PowerPC processor van IBM. Ook de Xbox 360 beschikt over een PowerPC processor. De nieuwe Xbox zou verder voorzien worden van een grafische Radeon chip van AMD.

Uiteraard zijn al deze geruchten niet bevestigd door Microsoft en de kans is ook klein dat Microsoft met een bevestiging of ontkenning zal komen. De kans is groot dat Microsoft een grote presentatie zal houden op de E3 dit jaar en daar alle details van de nieuwe console zal onthullen. Evenals wanneer we de console in de winkel kunnen verwachten.