Alle wilde verhalen die momenteel op het internet circuleren over de Xbox 720 zijn "idioot". We moeten er niets van geloven. Microsoft komt pas in 2014 met een opvolger van de Xbox 360 op de markt.

Dat zegt Michael Pachter, analist bij Wedbush Securities. De laatste paar weken zijn er diverse artikelen op Techzine gewijd aan de laatste geruchten over de opvolger van de huidige Xbox 360. En iedereen lijkt daarbij elkaar tegen te spreken.

De een zegt dat de nieuwe Xbox op de E3-beurs van 2012 aan het publiek wordt gepresenteerd, de ander zegt dat deze eind volgend jaar al in de schappen ligt, of in 2013. Ook over de hardware gaan verschillende verhalen de ronde. Volgens de een is de nieuwe Xbox voorzien van een AMD-chip die Avatar-achtige graphics mogelijk maakt, volgens de ander krijgt de opvolger een ARM-processor en is deze voorzien van Windows 9.

Niks van geloven, zo zegt analist Michael Pachter. Hij zegt dat Microsoft eind volgend jaar met een nieuw model van de Xbox 360 op de markt komt. Een nieuwe console is volgens hem pas in 2014 in zicht. "De geruchten die de ronde gaan zijn idioot. Microsoft verkoopt nog grote aantallen Xbox 360 consoles. Ze vervangen deze pas op het moment dat de verkoopaantallen afnemen. Ik verwacht dat volgend jaar tijdens de feestdagen een nieuw model van de Xbox 360 op de markt komt. Volgens mij komt Microsoft pas in 2014 met een nieuw console op de markt", aldus Pachter.

Wat we van Pachter’s verhaal moeten geloven is ook nog maar de vraag. Microsoft zou uitsluitsel kunnen geven, maar weigert tot op heden iedere vorm van commentaar over de berichtgeving. Wellicht betreft het een slimme PR-truc om de belangstelling hoog te houden, zoals we ook bijvoorbeeld bij Apple zien.