2min Analytics

Apple leidt smartphone-markt, meer cash dan VS

Volgens vandaag gepubliceerde cijfers van Strategy Analytics heeft Apple in het tweede kwartaal de meeste smartphones verscheept, het grootste marktaandeel op de smartphone-markt op basis van merk en meer liquide middelen (cash) dan de overheid van de Verenigde Staten. Het gaat dus erg goed met Apple.

Apple leidt smartphone-markt, meer cash dan VSAls we gaan kijken naar de vandaag gepubliceerde cijfers over de smartphone-markt dan zien we dat Apple in het tweede kwartaal de meeste smartphones heeft verscheept met een aantal van 20,3 miljoen stuks, op de voet gevolgd door Samsung met 19,2 miljoen stuks. Nokia blijft steken op 16,7 miljoen stuks. In totaal werden er 110 miljoen smartphones verscheept in het tweede kwartaal, wat er maar liefst 37,6 miljoen meer zijn dan in het tweede kwartaal van 2010.

Als we kijken naar marktaandeel per merk in het tweede kwartaal van 2011 dan leidt Apple wederom de dans met 18,5 procent, wederom op de voet gevold door Samsung met 17,5 procent en Nokia met 15,2 procent. Een jaar eerder leidde Nokia nog de dans met een marktaandeel van maar liefst 38,1 procent.

Het moet opgemerkt worden dat het ontzettend knap is van Apple om deze positie te bereiken met een zeer beperkt aantal verschillende toestellen. De kans is dan ook klein dat Apple deze cijfers in de toekomst lang kan volhouden. Een partij als Samsung biedt een veel gevarieerder aanbod aan smartphones en kan op die manier ook makkelijker marktaandeel vergaren. Het volgende kwartaal maakt Apple echter nog wel een kans met het oog op de lancering van een iPhone 5.

Door de goede financiële resultaten van Apple op de smartphone en tabletmarkt beschikt het bedrijf nu over 75,9 miljard dollar aan liquide middelen. Hiermee zou het bedrijf een grote overname kunnen doen, iets waar veel analisten al jaren op wachten. Eerder passeerde al diverse namen de revue om overgenomen te worden door Apple, waaronder Facebook, Sony en Twitter, tot op heden bleef een grote overname echter uit. Een opmerkelijk feitje is dat de Amerikaanse overheid momenteel 73,8 miljard dollar aan liquide middelen beschikt, wat dus minder is dan Apple. Apple is hiermee ‘rijker’ dan de Amerikaanse overheid.

Bron:Mashable