1 min

Met de lancering van de iPhone 5S en iPhone 5C vandaag in de Verenigde Staten, is alvast bekend gemaakt dat er een beloning zal zijn voor de eerste persoon die de Touch ID van de iPhone 5S weet te kraken.

Het idee van het uitkeren van een beloning voor het daadwerkelijk kraken van de vingerafdruksensor in de iPhone 5S is afkomstig van een onafhankelijke onderzoeker op het gebied van veiligheid, Nick DePetrillo.

Niet lang na het opzetten van een actie via Twitter, besloot de ontwikkelaar van een van de eerste firewalls, Robert David Graham, mee te doen met Nick DePetrillo. Inmiddels is er een speciale site opgezet waar te zien is welke beloning(en) precies worden uitgekeerd aan de eerste succesvolle hacker. Op dit moment staat de waarde van de beloning op zo’n 16.000 dollar, omgerekend zo’n 11.800 euro. Naast meerdere geldbedragen, bestaat de prijs uit onder andere Bitcoins en enkele flessen sterke drank.

Aanvankelijk werd gedacht dat het enige tijd zou kunnen duren vooraleer er iemand zou komen die het daadwerkelijk zou lukken de vingerafdrukherkenning op de iPhone 5S te hacken. Maar gezien de enorme vlucht in populariteit van de actie via Twitter, is deze verwachting door beide bedenkers van deze actie bijgesteld.

Apple heeft op het uitloven van de beloning voor de eerste hacker van de vingerafdrukherkenning nog niet officieel gereageerd. De heren Petrillo en Graham vermoeden dat Apple maar al te graag geniet van de aandacht die hun nieuwste technologische ontwikkeling momenteel krijgt.