1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mt. Gox heeft vandaag een faillissementsbescherming aangevraagd, met een schuld van 64 miljoen dollar. Dat heeft een advocaat van de digitale bank tijdens een conferentie aangegeven.

Mt. Gox heeft een schuld van 64 miljoen dollar. In totaal zijn er zo’n 850.000 bitcoins verloren bij een diefstal. 750.000 stuks waren eigendom van klanten, de overige 100.000 waren van de dienst zelf. Begin februari legde Mt. Gox de handel in Bitcoins stil, nadat bleek dat een fout in het systeem misbruikt was en een grote diefstal had veroorzaakt.

Mt. Gox beweert dat de diefstal mogelijk was door een fout in het Bitcoin-protocol, maar experts melden dat de dienst zich er eenvoudig tegen had kunnen beschermen. In Japan en de Verenigde Staten loopt inmiddels een onderzoek naar het platform.

In 2013 maakte de dienst nog winst, maar de diefstal was zo groot, dat Mt. Gox niet meer aan betalingsverplichtingen kan voldoen. Afgelopen maandag ging de dienst volledig op zwart, nadat werd beweerd dat er 744.000 bitcoins gestolen waren. Vooralsnog is het onduidelijk wat er zal gebeuren met het geld dat veel Bitcoin-eigenaars in de dienst hebben zitten.