1 min

Tags in dit artikel

,

Het aantal door Mt. Gox verloren Bitcoins is teruggebracht naar 650.000 stuks, omdat er 200.000 stuks zijn teruggevonden in een wallet die in de vergetelheid was geraakt.

"Wij dachten dat er in onze oude wallets geen Bitcoins meer zaten, maar er bleken toch 199.999,99 stuks in te zitten," meldt CEO Mark Karpeles. De vondst is aan advocaten gemeld. Mt. Gox heeft zowel in Japan als de Verenigde Staten een uitstel van betaling aangevraagd na de vermoedelijke diefstal van honderdduizenden Bitcoins.

Mt. Gox verloor 750.000 Bitcoins van klanten, naast 100.000 stuks van de dienst zelf. Dat kon gebeuren door een gat in de beveiliging. Sindsdien is de service onbereikbaar en kunnen klanten dus ook niet bij hun Bitcoins.

De vondst van de 200.000 Bitcoins komt wel met een aparte timing. Hackers beschuldigden Karpeles en consorten van het verduisteren van Bitcoins en gebruikten een archiefbestand met de balans van accounts als bewijsmateriaal. Volgens Karpeles waren deze munten dus in de vergetelheid geraakt.