1 min

Het lijkt erop dat de beveiligingsbedrijven in Israël goed zijn in hun werk. Microsoft neemt voor de derde keer een Israëlisch beveiligingsbedrijf over, deze keer gaat het op Secure Islands Technologies. Volgens bronnen rond de overname legt Microsoft 77,5 miljoen dollar neer voor het bedrijf.

Microsoft wil met de overname van Secure Islands Technologies zijn beveiligingsdivisie voor de cloud versterken. De technologie van Secure Islands Technologies zal worden geïntegreerd in Azure Rights Management Service. Dit zal ervoor zorgen dat bedrijven beter kunnen voldoen aan de eisen die worden gesteld om hun data en cloudomgeving te beveiligen.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft een Israëlisch beveiligingsbedrijf overneemt, eerder dit jaar werd het cloudbeveiligingsbedrijf Adallom overgenomen door de techgigant en vorig jaar werd Aorato overgenomen. Adallom beschikte over technologie om software-as-a-service applicaties te monitoren, terwijl Aorato software ontwikkelde waarmee Enterprise IT-omgevingen kunnen worden gemonitord. Aorato draagt nu de naam Advanced Threat Analytics.

Met de overname van Secure Islands Technologies krijgt Microsoft het product IQProtector in handen, dat is het belangrijkste product van het bedrijf en dat is in staat om op basis van een vooraf gedefineerd beleid classificatie en bescherming te bieden. IQProtector onderschept ongestructureerde data op het moment dat deze wordt aangemaakt en past dan classificatie toe op basis van context en content. Hierdoor maakt het deels al gebruik van Microsoft’s Right Management Service technologie om bestanden en e-mails te beschermen. De software kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te voorkomen dat werknemers gevoelige bedrijfsinformatie per e-mail versturen naar derden.