1 min

Apple heeft Jon Callas opnieuw in dienst genomen, Callas komt voor de derde keer in zijn carrière op de loonlijst van Apple. Callas is een cryptografie-expert met een grote reputatie in de markt, hij is onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van de Blackphone.

Welke rol Callas deze keer bij Apple gaat vervullen is niet bekendgemaakt, maar wij kunnen het op zich wel raden. Door alle juridische geschillen die Apple met de FBI heeft gehad en andere opsporingsdiensten wil het bedrijf waarschijnlijk zijn iOS-apparaten nog verder beveiligen, zodat het nog moeilijker wordt om deze te hacken.

Callas heeft al twee keer eerder bij Apple gewerkt, van 1995 tot 1997 en van 2009 tot 2011, de laatste keer was hij verantwoordelijk voor het verbeteren van de beveiliging van Mac-computers. Zijn eerste grote ervaring met beveiliging deed hij op bij PGP Inc in de jaren 90, vervolgens ontwikkelde hij jaren laten de OpenPGP-standaard. De rest van zijn carrière stond volledig in het teken van het ontwikkelen van encryptie en beveiligen van communicatie.

Callas gaat zich nu waarschijnlijk opnieuw bezighouden met het beveiligen en versleutelen van Apple-apparaten. Gezien de recente rechtszaken en het feit dat de FBI en India stellen een mogelijkheid te hebben om iPhones te hacken, wil Apple waarschijnlijk een paar stappen voorwaarts zetten om de encryptie verder op te schroeven.