2min

Het Mobile World Congress in Barcelona mist komende februari een belangrijke onthulling, namelijk die van het volgende vlaggenschip van Samsung. Gelukkig voor de organisatie is er nog altijd het Zuid-Koreaanse LG, dat het gat maar al te graag opvult. Tijdens het MWC onthult het bedrijf zijn volgende grote smartphone, de G6.

Maar waar de definitieve onthulling op 26 februari plaatsvindt, heeft LG vandaag al een eerste indruk vrijgegeven. Website The Verge kreeg een foto van de bovenkant van het toestel opgestuurd. Die foto laat alvast een ding duidelijk zien, namelijk dat de schermranden zoals beloofd minimaal worden.

The Verge schrijft dat het scherm 5,7-inch groot wordt en maar liefst 90 procent van de voorkant bedekt. Enkel aan de boven- en onderkant zijn de randen wat breder. Die aan de onderkant zouden het langst zijn, maar die zijn dus niet vrijgegeven. Opvallend aan de foto, zoals hieronder te zien, zijn de afgeronde hoeken van het scherm.

lg-g6-foto-2

Vorige week verzond LG al een uitnodiging naar diverse websites, die precies dezelfde aspect ratio had als de LG G6 gaat krijgen. De verhouding daarop was 2:1, waar de fabrikant voor gekozen heeft om het draaien van twee apps naast elkaar mogelijk te maken. Daarmee ondersteunt LG een belangrijke nieuwe functionaliteit van Android en onderscheidt het zich meteen van de concurrentie.

De LG G6 wordt niet modulair, zoals het vorige model dat wel was. Naar verluidt krijgt e G6 verder de mogelijkheid van draadloos laden en een waterdichte behuizing. Op 26 februari vindt om 12:00 in Barcelona de complete onthulling plaats.