LinkedIn en Microsoft rollen vandaag een nieuw product uit in het kader van hun alsmaar sterker wordende samenwerking. Het gaat om de Resume Assistant, software die je helpt om binnen Microsoft Word een mooi CV samen te stellen. Dat doet de Assistant op basis van informatie die het van LinkedIn haalt.

Dat melden de twee bedrijven vandaag. De functie wordt komende donderdag uitgebracht. De uitrol begint naar abonnees van Microsoft Office 365 die de software op hun computer gebruiken en onderdeel uitmaken van het Office Insiders programma. Als de proeven succesvol zijn, zal de Resume Assistant naar andere Word-gebruikers komen.

Resume Assistant

De functie staat je toe belangrijke informatie over jezelf en de bedrijven waarvoor je gewerkt hebt te importeren uit LinkedIn. Vervolgens doen algoritmes en de kunstmatige intelligentie suggesties om het geheel af te maken. Zo worden er bepaalde bewoordingen aangeraden, maar ook items die je op je CV kunt zetten om het geheel af te maken.

Met de Resume Assistant vult Microsoft de vele templates die het Word-gebruikers al biedt aan. Het grote verschil bij deze functie, is dat het bedrijf nooit eerder daadwerkelijk meehielp met het opstellen van het document. Die gesuggereerde inhoud zal volgens productmanager Kylan Nieh bestaan uit “inzichten van miljoenen ledenprofielen, zodat je diverse voorbeelden kunt zien van hoe professionals in een soortgelijke rol hun werk omschrijven.”

Ook biedt de Resume Assistant straks suggesties op basis van de vaardigheden die mensen met soortgelijke werkervaring zeggen te hebben. “Zo kan je, indien van toepassing, die vaardigheden aan je CV toevoegen,” aldus Nieh. Interessant is ook dat er suggesties gedaan worden voor banen waar je op zou kunnen solliciteren.

Diepere samenwerking

Sinds Microsoft LinkedIn overnam voor 26,2 miljard dollar, worden er allerhande soorten nieuwe producten uitgerold. Zo komt er LinkedIn-informatie naar de contactkaarten binnen de Outlook-inbox en zal LinkedIn-data een prominente rol krijgen binnen Dynamics 365 for Sales. Dit soort functies zullen er steeds meer komen en vreemd is dat niet, gezien de gigantische bron aan data die LinkedIn biedt voor Microsoft.