2min

Hewlett Packard Enterprise laat in een persbericht weten over de lancering van de HPE Superdome Flex. Naar eigen zeggen gaat het om ’s wereld meest schaalbare en modulaire in-memory computing platform. Organisaties kunnen hiermee grote hoeveelheden data verwerken en analyseren, om ze vervolgens om te zetten in realtime business insights.

Voor het belang van het platform verwijst HPE naar de exponentiële datagroei die de wereld laat transformeren. Bedrijven krijgen hierdoor te maken met een complex dilemma. Terwijl zij de datastromen afhandelen, moet ook de business continuïteit gegarandeerd worden en eventueel adequaat op veranderingen gereageerd worden. Veel bedrijven doen dit met in-memory databases als SAP HANA, Oracle Database In-Memory en Microsoft SQL Server. Volgens HPE vindt ongeveer de helft van alle SAP HANA serverimplementaties plaats op een HPE-systeem.

Om de volledige waarde uit in-memory computing te halen, moet de onderliggende infrastructuur capabel genoeg zijn om grote datasets aan te kunnen en analytics te doen zonder transacties te vertragen, zo geeft HPE aan. Met Superdome Flex belooft het bedrijf een schaalbaar modulair design, zodat bedrijven op de groeiende databehoeften kunnen inspelen. Bijbehorende mogelijkheden zorgen voor een flexibel platform dat belangrijke workloads kan waarborgen.

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Superdome Flex is ontworpen op basis van de principes van Memory-Driven Computing en biedt zodoende een centrale geheugenpool en een snelle fabric met schaalmogelijkheden van 768TB tot 42TB op één systeem. Het platform heeft zoals gezegd een modulair design en is te schalen van vier tot 32 aansluitingen in bundels van vier. Klanten krijgen zo mogelijkheden voor omgevingen met in-memory computing in ieder formaat. Daarbij is de omgeving uit te breiden als de behoefte groeit.

Verder wil HPE met de Superdome Flex essentiële workloads waarborgen. Het bedrijf beweert bewezen mogelijkheden te bieden voor betrouwbaarheid, beschikbaarheid en bruikbaarheid (RAS) die niet beschikbaar zijn voor andere standaard x86-platforms. Er zou 99,999 procent single-system beschikbaarheid geboden worden. De Superdome Flex is per direct verkrijgbaar. Geïnteresseerden kunnen via de website contact opnemen met HPE.