2min

Dat Samsung zijn best doet om als eerste een opvouwbare smartphone uit te brengen, wisten we al langer. Het apparaat heet de Galaxy X en is al jaren in de maak. Nu lijkt het erop dat de onthulling van het apparaat er zomaar eens aan zou kunnen komen.

Samsung heeft vandaag op zijn Zuid-Koreaanse site een supportpagina online gezet van het toestel. Bij de fabrikant is het gewoonlijk een betrouwbare indicatie dat de lancering van een apparaat aanstaande is. De pagina heeft de codenaam SM-G888N0 gekregen, die we al eerder geassocieerd zagen worden met de Galaxy X.

Opvouwbare smartphone

Dat het om de Galaxy X gaat, lijkt te concluderen doordat het apparaat met serienummer SM-G888N0 geen koppeling heeft met andere series. In het verleden kreeg dit apparaat met hetzelfde serienummer al wifi-certificatie en werd er bluetooth-certificering toegekend. Andere technische informatie, zoals over de chipset en het werk- en opslaggeheugen, ontbreekt nog.

Het verhaal gaat dat die details er relatief snel zullen komen.  De Galaxy X zou namelijk tijdens CES 2018 in januari gelanceerd worden. Dat is een paar maanden eerder dan de verwachte Galaxy S9, die vermoedelijk in de loop van maart of april 2018 gepresenteerd wordt.

Lancering alleen in Zuid-Korea?

Over de Samsung Galaxy X hoorden we kortgeleden nog dat het apparaat bijna klaar zou zijn voor lancering. Dat bleek uit opmerkingen van Manager Koh Dong-jin, die stelde “op volgend jaar” te mikken. Daarvoor moesten volgens hem wel een aantal problemen opgelost worden. Welke dat zijn weten we niet, maar vermoedelijk heeft het te maken met de massaproductie van de opvouwbare schermen.

Het apparaat zou ook alleen in Zuid-Korea verschijnen, zo weet Mobiel Kopen. Er waren al eens geruchten dat de Galaxy X hooguit in een oplage van 100.000 gelanceerd wordt. Dat is erg weinig, want de Samsung-toestellen worden normaliter miljoenen keren verkocht.