Het begint er steeds meer op te lijken dat Samsung inderdaad de eerste smartphonemaker wordt die een opvouwbaar toestel uitbrengt. Nadat het Zuid-Koreaanse bedrijf al stelde te mikken op een release in 2018, is er nu meer duidelijk over het mogelijke design van het toestel – dat de Galaxy X genoemd wordt.

De site Mobielkopen.net wist de hand te leggen op een aantal patentaanvragen van Samsung. De meest recente daarvan komt van 5 december 2017 en toont het ontwerp van de nieuwe smartphone. De patentaanvraag werd ingediend bij het US Patent and Trademark Office en laat zien dat het apparaat wel heel langwerpig wordt.

Twee schermen?

De patentaanvraag laat in elk geval een paar interessante dingen zien van de Galaxy X. Allereerst lijkt het een wel heel langgerekt toestel te worden. Mogelijk zorgt dat voor interessante VR-toestellen, waarbij het display dan buigbaar is en er standaard een veel groter zichtsveld is.

Afgezien daarvan zien we ook dat er mogelijk een tweede display is dat zich naast de camera op de achterkant bevindt. Helemaal zeker kunnen we dat niet stellen, maar op de patentaanvraag is aan de achterkant naast de camera wel een vlak gemarkeerd. Er lijken weinig andere doeleindes voor te zijn dan een tweede scherm.

Het lijkt aannemelijk dat Samsung daar notificaties weergeeft als het toestel dichtgevouwen is. Op die manier hoef je niet voor elke nieuwe melding het complet apparaat open te vouwen, maar laten appjes of andere berichten zich snel lezen. Nog een laatste punt is het ogenschijnlijk ontbreken van een vingerafdrukscanner. Wellicht dat Samsung volledig overstapt op andere ontgrendelingsmethodes.

Alleen in Zuid-Korea?

Het gerucht gaat dat Samsung veel moeite heeft met de productie van de Galaxy X. Naar verluidt wordt het apparaat in eerste instantie in een zeer beperkte oplage van 100.000 exemplaren uitgebracht. Eerder al was er het verhaal dat het toestel alleen in Zuid-Korea beschikbaar zou zijn.