Salesforce heeft bekendgemaakt zich aan te sluiten bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), de open-source organisatie die ondernemingen de kracht van container-native technologie makkelijker laat benutten. Het bedrijf gebruikt de technologieën van CNCF al voor zijn software. Kubernetes is bijvoorbeeld een goede basis voor continious integration and continious delivery (CI/CD), voor het verbeteren van software-levering.

Salesforce is weliswaar een Software as a Service (SaaS)-verkoper, maar volgt met het lidmaatschap het voorbeeld van andere bedrijven. Zij lijken in te zien dat containers een manier zijn om het ontwikkelproces beter te beheren. Kubernetes en cloud native computing zijn onderdeel daarvan. Daarom treedt Salesforce toe tot CNCF met een gold-lidmaatschap, waar het bedrijf 120.000 dollar (102.000 euro) voor betaalt.

Bij de aankondiging geeft Mark Interrante, cloud technology executive bij Salesforce, aan dat het een goed teken is als ontwikkelaars nieuwe technologieën als Kubernetes snel toepassen. Zij zien dat de tools helpen bij het sneller en eenvoudiger ontwikkelen van producten, wat ook een doel is van Salesforce zelf. Interrante legt uit dat niet alleen Kubernetes interessant is voor het bedrijf. Het service mesh-team van Salesforce vertrouwt bijvoorbeeld op gRPC (Remote Procedure Call), wat ook onder CNCF valt.

Lidmaatschap

Randy Kern, EVP of Infrastructure, voegt daaraan toe verheugd te zijn door het toetreden tot de organisatie die beschikt over veel technologieën die de basis worden voor de volgende generatie infrastructuur van Salesforce. Hij noemt het een aanvulling op de gedistribueerde systeemarchitectuur van Salesforce. Andere technologieën die het bedrijf aanhaalt zijn Promethteus, Linkerd en Istio.

Het CNCF en Kubernetes zijn uitgegroeid tot een begrip voor containers. Zo werden eerder Amazon Web Services, Oracle, Microsoft, Red Hat, SAP en VMware lid. Docker is een andere populaire container-technologie voor ontwikkelaars. Toch besluit Salesforce meer in te zetten op Kubernetes door zich officieel aan te sluiten bij CNCF.