2min

De Cloud Native Computing Foundation (CNCF) voegt 45 nieuwe leden toe aan haar groeiende ledenbestand. Dit kondigde de organisatie aan tijdens KubeCon + CloudNativeCon Europe in Parijs. Onder de nieuwe leden bevinden zich Aviatrix, ITQ en de Nederlandse boodschappenbezorgdienst Picnic.

Volgens CNCF’s eigen verklaring symboliseren deze nieuwe toevoegingen aan de CNCF-community ‘een gezamenlijke inspanning om de veelzijdige uitdagingen van hedendaagse ondernemingen aan te pakken’. CTO van CNCF Chris Aniszczyk zei over de toestroom van de diversiteit aan partijen: “Elk kwartaal is het inspirerend om getuige te zijn van de groeiende betrokkenheid van een groot aantal organisaties bij het bijdragen aan en gebruikmaken van cloud native technologieën. De investeringen en betrokkenheid van deze vooruitstrevende bedrijven zijn cruciaal voor de evolutie van ons ecosysteem.”

Toevoegingen aan de Silver member-tier en End-User categorieën

De meeste nieuwe leden zijn lid geworden van de Silver-tier. Daarnaast zijn verschillende bedrijven en organisaties toegetreden als ‘End User Member’ of ‘End User Supporter’. Hier is de volledige lijst te vinden.

Sinds de oprichting in 2015 helpt CNCF bij het promoten van open-source projecten voor cloud-native toepassingen. Het geeft ontwikkelaars de kans om hun projecten stap voor stap te laten rijpen, waardoor deze toepassingen de tijd krijgen om betrouwbaar en commercieel inzetbaar te worden.

Om toegelaten te worden onder de vleugels van het CNCF moeten ontwikkelaars aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten ze een gedragscode accepteren en versie-updates duidelijk communiceren. De gezamenlijke inspanning van de leden heeft het traject van cloud-native computing sterk bepaald. De CNCF houdt toezicht op de ontwikkeling van invloedrijke open-source projecten zoals Kubernetes, Envoy en Prometheus.

Tip: Dit zijn de 10 gevaarlijkste kwetsbaarheden in Kubernetes

Cloud-native technologie toegankelijk maken voor iedereen

De CNCF zegt zich toe te leggen op het toegankelijk maken van cloud-native technologie voor iedereen, of het nu in publieke, private of hybride domeinen is. Cloud-native technologie omvat oplossingen voor het ontwikkelen en uitvoeren van containers, microservices en service meshes.

De Cloud Native Computing Foundation (CNCF) is onderdeel van de Linux Foundation. Organisaties die CNCF-projecten gebruiken, kunnen lid worden van de CNCF. Daaronder bevinden zich AWS, Google Cloud, IBM en Microsoft.

Lees ook: Cloud Native Computing Foundation groeit naar 800 leden